RallyNieuws
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2015
Wim Stevens & Wesley Stevens - Peugeot 206 RC - ELE Rally 2015

Stevens Rallysport met 2 auto’s naar de ELE Rally

Speciaal

Aankomend weekend is het dan zover, de 54e ELE rally 2018 gaat dan van start. Deze ELE Rally zal extra speciaal zijn want voor het eerst in de geschiedenis van Stevens Rallysport zal er met twee auto’s gestart gaan worden in de thuiswedstrijd van het gehele team, niet alleen Wim maar ook Wesley zal plaatsnemen achter het stuur. Wim zal gaan rijden in de bekende rood/witte Peugeot 206 RC en Wesley gaat rijden in een Peugeot 205 GTI welke gehuurd wordt van VDZ Racing, het team van Roel van de Zanden.

Sponsordeal

Even wat anders dus voor de broers. Na lang beraad is er besloten om extra sponsoring te gaan zoeken om de tweede auto te kunnen laten rijden. Dit resulteerde in een vernieuwde sponsordeal met ‘ROOKIE Race en Rallyclinics’ welke al was verbonden als sponsor aan het team. Dit bedrijf gespecialiseerd in het geven van rijtrainingen en clinics met rally en rallycross auto’s zal dan ook prominent aanwezig zijn op de Peugeot 205.

Roel van der Zanden & Paul Geerts - Peugeot 205 GTI - OVD Groep Short Rally 2011
Roel van der Zanden & Paul Geerts – Peugeot 205 GTI – OVD Groep Short Rally 2011

Club

De Peugeot 206 rijdt met de gebruikelijke sponsoren als ROOKIE RRC, Nefkens Brabant bv, WIMO fotografie, BurgerMeesters, Combiflex, Europewebmedia, T THEEUWES schoentechniek en natuurlijk ook de ‘CLUB VAN 50’ en voor de ELE nog extra Autobedrijf Coumans-Hompes.

Zoektocht

Nadat de auto was geregeld, werd de zoektocht gestart naar twee navigatoren, de eerste was snel gevonden in de persoon van Michiel Sanders. Hij zal naast Wesley plaatsnemen in de groene gifkikker. Michiel is geen onbekende van het team want de heren hebben al een keer samen gereden in de Jumbo Shortrally van 2016.

Doelstelling

De tweede duurde wat langer, maar uiteindelijk werd deze ook gevonden. Chayenne Coumans (dochter van John Coumans van PC rallyteam) zal naast Wim in de rode leeuw plaatsnemen. Hiermee gaat het team toch verder met de doelstelling van het begin van het jaar, namelijk de jeugd een kans te geven ervaring op te doen tijdens diverse wedstrijden. De ELE Rally wordt namelijk de eerste grote rally voor Chayenne, nadat ze in de winter haar navigatorlicentie heeft behaald.

Vrijdag

De aanvang van de rally is om vrijdagavond 19:00u bij het rallydorp Schippersstop en Wim zal starten rond 19:45u. Wesley volgt een paar minuten later om die avond van zes klassementsproeven, met een totaal bijna 80 kilometer, over de proeven te rijden.

Zaterdag

Op de zaterdagmiddag gaat de rally dan verder met nog eens acht proeven en totaal 95 kilometer, met daarbij de proef Wintelre met maar liefst 60% onverharde paden, ’s Avonds geldt de beroemde publieksproef op Ekkersrijt in Son als jaarlijkse afsluiter.

Strijd

De broers zullen in de zelfde klasse starten maar er zal geen onderlinge strijd zijn, ze gaan proberen allebei de finish te halen op zaterdagavond. Waar nodig zullen ze elkaar juist helpen met het doel wat ze voor ogen hebben.

Aanmoedigen

Wij van Stevens Rallysport zouden het leuk vinden als jullie ons komen aanmoedigen tijdens de proeven en kom gerust een kijkje nemen op de service.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com