RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Circuit Short Rally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Circuit Short Rally 2018

Tevreden gezichten bij VDZ Racing na debuut met nieuwe auto

Afgelopen zaterdag vond op het circuit van Zandvoort, onder ijzige temperaturen, de Circuit Short Rally . Traditiegetrouw is deze wedstrijd de opener van het Nederlandse rallyseizoen. In de debuutwedstrijd met de Mitsubishi Evo X behaalde VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande, een keurige achtste plaats algemeen. Veel teams zagen deze wedstrijd vooral als test en een mooie gelegenheid om weer wat kilometers op snelheid te maken, voordat het echte rally rijden half maart weer begint in de Zuiderzeerally in Emmeloord en omgeving.

Gewijzigd

In Zandvoort stonden 49 teams aan de start van een, ten opzichte van andere jaren, gewijzigde wedstrijd. Er werd alleen over het circuit gereden waarop wat chicanes uit waren gezet. De eerste twee proeven werden met de klok mee gereden, waarna het circuit werd aangepast en de laatste twee proeven tegen de klok in werden gereden. Ondanks de koude condities (temperatuur in combinatie met de ijzige wind) hadden toch redelijk wat rallyfans de weg naar het circuit gevonden.

Afwachten

Zoals aangegeven was dit de eerste wedstrijd van VDZ Racing met de nieuwe auto. Ook voor Roel en Ilse was het weer even afwachten hoe ze het er vanaf zouden brengen. Er werd daarom behouden gestart op de eerste proef. Waar het voor sommige teams al na de eerste proef einde verhaal was, werd er door het team een keurige tiende tijd neergezet. Het team bleek achteraf een abonnement op deze tiende plaats te hebben, uitgezonderd de tweede proef waar een negende tijd werd neergezet.

Spannend

Terugkijkend kan het team niet anders dan concluderen dat het wedstrijddebuut van de auto naar behoren is verlopen. Ook voor Ilse was het natuurlijk erg spannend om haar rentree te maken na 1,5 jaar geen wedstrijd meer genavigeerd te hebben. Het is dan ook nog even afwachten hoe het lichaam van Ilse zal reageren op deze wedstrijd en of de comeback van Ilse ook echt een feit gaat zijn.

Roel

“Wat een prachtig debuut hebben we achter de rug met ons nieuw monster en wat zit er een enorme potentie in de auto! Ondanks de enorme kou stond ik toch echt te popelen om weer te starten en met mij het hele team! We hebben er van genoten. Elke proef hebben we het tempo verder opgevoerd na een redelijk voorzichtige start en dat zag je ook terug in de tijden. Na zo’n lange tijd zonder wedstrijden ben ik wellicht nog een beetje roestig, maar de tijden tonen dus ook aan dat dat wel weer goed komt. Daarnaast hulde voor de monteurs die in de ijzige kou toch elke keer weer het onderhoud aan de auto mochten doen. En Ilse en ik hebben al weer flink lol gehad in de auto, dus alle ingrediënten om er een topseizoen van te gaan maken zijn aanwezig, te beginnen in de Zuiderzeerally.”

Ilse

“Wat was het gaaf om weer aan een wedstrijd deel te kunnen nemen. Dat heb ik de afgelopen tijd echt gemist. En dan ook nog navigeren bij Roel, mijn vaste team, in de nieuwe auto. Al met al een super dag! Echter, het zal nog even afwachten zijn hoe mijn lichaam hier op zal reageren en of dat navigeren er dan ook echt daadwerkelijk weer in zit, maar het begin is gemaakt. En wat ben ik trots op Roel, hoeveel hij al geleerd heeft met de nieuwe auto en wat voor stappen we nu al gemaakt hebben. Dat belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Daarnaast wil ik me graag aansluiten bij de woorden van Roel, hulde aan het serviceteam. Super om te zien hoeveel tijd zij er met zijn allen in steken en er iedere keer weer voor ons zijn, weer of geen weer. Top!”

Vooraan in de wedstrijd was het regerend Nederlands Kampioen Hermen Kobus die met zijn broertje Gert-Jan als gelegenheidsnavigator de wedstrijd won, gevolgd door Erik van Loon en navigator Harmen Scholtalbers. Beide teams beschikten over een Skoda Fabia R5. Derde werd Kevin van Deijne met navigator Hein Verschuuren in de Fiesta R5.

De volgende rally van VDZ Racing is de Zuiderzeerally in Emmeloord en omgeving, op zaterdag 17 maart aanstaande.

Uitslag Circuit Short Rally

1. Hermen Kobus – Gert-Jan Kobus – Skoda Fabia R5 – 27 minuten, 47.4 seconden
2. Erik van Loon – Harmen Scholtalbers – Skoda Fabia R5 – 28:06,8
3. Kevin van Deijne – Hein Verschuuren – Ford Fiesta R5 – 28:37,4
10. Roel van der Zanden – Ilse van de Sande – Mitsubishi Evo X – 30:25,8

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com