RallyNieuws
Calvin Teiwes & Yannick Vrielink - Peugeot 206 - Twente Rally 2019
Calvin Teiwes & Yannick Vrielink - Peugeot 206 - Twente Rally 2019

Uitval en finish voor Teiwes Rallysport in Twente Rally

Wat een gave rally! Mooi compact evenement en zeer goed georganiseerd. Zaterdagochtend zijn we begonnen met de documentencontrole om daarna zes proeven te verkennen. Nadat alle notes goed op papier stonden en we de laatste puntjes hadden voorbereid, waren we klaar om van start te gaan. En waar we in Hellendoorn nog de eerste proef in het laatste beetje daglicht konden afleggen, moesten we nu vanaf klassementsproef één vol in het donker! Benieuwd hoe het verlopen is? Hieronder het verhaal van de mannen!

Dylan

Helaas was het voor ons vrij snel klaar. Nadat we de notes goed op papier hadden gezet vertrokken we richting de eerste klassementsproef van de avond en direct onze laatste klassementsproef van het seizoen. Na een aantal bochten misten we ons rempunt iets. Normaal geen probleem, maar hier lag een verdwaalde boomstam die precies boven de bumper onze radiator doorboorde. De proef hebben we nog een heel stuk, met bijna geen verlichting, doorgereden tot dat het tellerhuis veranderde in een discotheek. Helaas was dit voor ons einde rally, maar we kijken terug op een prachtig seizoen!

Peter

We hebben een zeer enerverende twenterally achter de rug. Nadat de notes goed op papier stonden vertrokken we vol goede moed ‪zaterdagavond‬ om de eerste vier proeven af te werken. De eerste proef begon tussen de bomen op glad asfalt. Dit zorgde al in de eerste bocht voor remproblemen. Gelukkig konden we de bocht halen en doorrijden. Bij de vijfde bocht ging het mis. Bij het aanremmen op koude banden en koude remmen, blokkeerden de wielen direct. Hierdoor schoten we door en kwamen we vast te zitten in een klein dijkje. Na een paar minuten ploeteren en met behulp van het publiek kwamen we los en konden we door met wat schade aan de voorbumper. De rest van de ‪zaterdagavond‬ hebben we rustig uitgereden. De griplevels op de weg veranderden constant en we wilden ons niet nogmaals laten verassen.

De zondag begon met een lange service waarbij ons serviceteam de auto volledig heeft nagelopen. Ook werd de schade aan de voorbumper hersteld, waarna we naar de proeven vertrokken. De proeven waren erg nat en glad. Met het schuivertje van de voorgaande avond nog in gedachten, gingen we op de eerste proef erg behouden van start. Daarna probeerden we het tempo weer wat op te bouwen wat resulteerde in tweemaal een vierde plaats in de cup op KP8 en KP9. Op KP 11 in een spiegelgladde uitgereden bocht schoven we met lage snelheid van de weg. De wegverkanting van de linkerbocht zette ons net een half metertje te ver naar rechts, waardoor we op het met blubber bezaaide asfalt terecht kwamen. Helaas konden we er op eigen kracht niet meer uit komen, dus was het wachten op de berger van de organisatie. De tijdkaart werd ingeleverd en onze Twente Rally zat erop.

Voor Calvin en Yannick was het een smetteloze rally. Zij zijn zonder problemen deze zeer gladde rally doorgekomen.

Calvin

We gingen de wedstrijd in met het doel om hem uit te rijden en het seizoen goed af te sluiten. De proeven waren zaterdagavond al zeer glad en dat, in combinatie met wat mist, heeft ons doen besluiten om snelheid te minderen en foutloos de eerste avond door te komen. Dit lukte perfect en konden dan ook met een gerust gevoel de auto achterlaten in het Parc Fermé.

Op de zondag was de instelling niet anders als de avond ervoor, uitrijden was tenslotte het plan na twee rally’s op rij te zijn uitgevallen. De regen en de vele ruimte om diep te snijden zorgden ervoor dat het een lastige editie zou worden. Na de eerste vijf klassementsproeven waren we het er samen over eens, het was spek en spek glad! De één na de ander zagen we in de sloot liggen! ik ben dan ook erg blij dat we de auto heel aan de finish hebben gebracht. Op naar volgend jaar!

Wij willen ons serviceteam, onze sponsoren, de officials, de organisatie en het publiek bedanken voor weer een mooi evenement, tot volgend jaar!

bron: Teiwes Rallysport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com