RallyNieuws
Erik van Loon - MINI All4 Racing - Oilibya Rally 2015

Van Loon en Rosegaar tevreden met inhaalslag

Na de pech van gisteren zijn Erik van Loon en Wouter Rosegaar genoodzaakt om, in hun MINI All4 Racing, achter een aantal langzamere deelnemers te starten. Hierdoor hebben zij in de beginfase van de proef last van stof. Op de proef liggen erg veel stenen, Van Loon en Rosegaar rijden eenmaal lek hierdoor. Verder is het duo zij tevreden met de inhaalslag van vandaag. Van Loon en Rosegaar zijn 12e geworden op 9:40 van dagwinnaar Yazeed Al Rajhi.

“Het ging eigenlijk wel lekker vandaag,” zegt Van Loon. “De proef bestond praktisch uit alleen maar stenen en een lekke band was dan ook snel het risico. Doordat we in het stof reden in het begin, hebben we er geen extreme druk op gezet. Juist om schade te voorkomen. Helaas rijden we een keertje lek, maar dat wiel hadden we vrij snel gewisseld. Ik ben tevreden met vandaag. Morgen is alweer de laatste dag, het lijkt ook morgen weer een tricky etappe te zijn.”

Rosegaar was echter niet tevreden met het roadbook. “Het was niet secuur genoeg, daardoor was het erg gevaarlijk. Dat merkten we al snel waardoor we niet op de grens zijn gaan rijden, want met wat pech heeft het grote gevolgen.”

De etappe van morgen is een lus rondom Agadir met daarin verschillende landschappen, heuvels, zanderige paden en lastige passages. De finish zal bij de oceaan zijn in Agadir, net als het podium.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com