RallyNieuws
Patrick Snijers & Davy Thierie - Porsche 997 GT3 - Spa Rally 2018

Vijfde plaats en klassewinst voor Patrick Snijers in Spa Rally

Patrick Snijers en zijn corijder Davy Thierie zijn met hun Maes Containers Porsche 997 GT3 op de vijfde plaats geëindigd in de Spa Rally, de tweede van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het Belgian Rally Championship 2018. Snijers en Thierie wonnen eveneens de GT klasse.

Eerherstel

Na zijn valse start in de rally van Haspengouw was Patrick Snijers uit op eerherstel. De Spa Rally mocht dan niet op maat van zijn tweewiel aangedreven Porsche zijn, Snijers zou er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Duel

Snijers-Thierie begonnen de Spa Rally met een zesde tijd maar zakten tegen het einde van de eerste wedstrijddag weg naar de tiende plaats. De zware onverharde stukken waren niet echt in het voordeel van de Porsche. Zaterdagochtend maakte Patrick Snijers meteen drie plaatsen goed en schoof op naar de zevende plaats. Op het einde van de eerste ronde stond hij op de vijfde plaats. In de tweede ronde van vijf klassementsritten vocht Snijers een verbeten duel uit met de 19 jarige Pieter Jan Michiel Cracco. Snijers zakte naar de zesde plaats maar in de slotrit haalde de Limburger alles uit de kast en wipte hij over Cracco naar de vijfde plaats.

Tevreden

“Ik ben heel tevreden met deze vijfde plaats,” zegt Patrick Snijers. “Vooraf mikte ik op de zege in de GT en hoopte ik stiekem op de 5e plaats. Eerlijk, ik had nooit gedacht dat dit, gezien het sterke deelnemersveld, me zou lukken. Ook het parcours was niet op maat van de Porsche. Dit was echt iets voor de snelle vierwiel aangedreven R5 wagens. Dat we dan na twee dagen toch nog als vijfde eindigen is ronduit schitterend. Vandaag werden er twee ritten afgelast, telkens op het moment dat we wilden starten. Het waren dan ook nog eens twee ritten waar ik het verschil kon maken. Eén daarvan was de Clémentine. Deze namiddag rijden we daar de vierde tijd algemeen. Om eerlijk te zijn had ik me al neergelegd met de zesde plaats maar in de allerlaatste rit heb ik dan toch nog eens heel hard doorgetrapt. Het was sterker dan mezelf. Het resultaat is dat we als vijfde finishen. Ik wil mijn sponsor Yves Maes, zaakvoerder van Maes Containers, heel hard bedanken voor het vertrouwen. Ook een grote dankjewel aan mijn gelegenheids corijder Davy Thierie. Hij was een perfecte gids op het verraderlijke parcours. Begin april wil ik in Tielt tijdens de TAC rally opnieuw knallen.”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com