RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - Drente Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - Drente Rally 2022

Yannick Vrielink leert en verrast met Toyota Yaris tijdens debuut in Drenthe Rally

Een splinternieuwe auto, een nieuwe rally en goede tijden. Daarmee opent Yannick Vrielink zijn tweede rallyseizoen. Na een goed debuutseizoen, waarin Yannick tweede werd in de Peugeot 206 Rally Cup, zet hij die lijn door. Yannick maakt de overstap naar de Toyota Yaris GR Challenge en gebruikt de JACK’s International Drenthe Rally om de nieuwe auto te leren kennen. De rally eindigde vroegtijdig voor Yannick en zijn navigator Glenn Crooijmans, doordat er een bijzonder technisch probleem optrad. Ondanks de uitvalbeurt is Yannick wel tevreden over zijn eerste rally met de Yaris.

Pittig

Op vrijdagavond stonden de proeven rondom Kampen op het programma, deze proeven zijn bekend vanuit de Zuiderzee Rally. Een rally die Yannick nooit zelf reed, maar wel eenmaal heeft genavigeerd. “Dat was twee jaar geleden, maar dat was de Short Rally. De echte buitenproeven heb ik dus nooit echt gezien en om die dan meteen in de avond te gaan rijden, dat is best pittig. Maar we begonnen goed met de 16e tijd. Op de derde proef maakten we een foutje en schoten we van een dijk, dat kostte 20 seconden. We konden ons snel herpakken en hebben in de tweede boucle onszelf weten te verbeteren met twee twaalfde tijden. Na de eerste avond lagen we 14e algemeen, dat was beter dan ik had verwacht. Het gat naar de tweede Yaris was bijna 50 seconden, een goede eerste dag!”

Flow

De tweede dag van de rally vond plaats op en rondom het TT Circuit van Assen. “Dat was wel een leuke combinatie van het circuit en de paden rondom het circuit. Daar moesten we even aan wennen en zoeken naar de goede flow. Maar tijdens de negende proef pakten Glenn en ik de tiende tijd en de proef daarna de elfde. Dat had ik echt niet verwacht van mijn eerste wedstrijd met de Toyota. Na de elfde proef voelden we iets geks aan de auto, dat hebben we snel gecheckt met de monteurs van Hans Weijs en die adviseerden ons om te stoppen. Het risico op meer schade was vrij groot en daar wilden we niet aan. Op dat moment lagen we dertiende algemeen, op slechts vier seconden van een R5! De voorsprong op Roenhorst, ook met een Yaris, was bijna een minuut. De andere Yaris, van Niek Oude Luttikhuis, lag op één minuut en 20 seconden, dat was echt meer dan ik had verwacht. Dus ondanks het uitvallen, ben ik toch best tevreden.”

Verschil

Yannick merkt dat de Toyota Yaris GR een wereld van verschil is, ten opzichte van de Peugeot 206. “Van een voorwiel aangedreven auto naar een vierwiel aangedreven is echt een grote overstap, maar daar wenden we heel snel aan. Verder zijn we heel tevreden met de ondersteuning van Hans Weijs Motorsport. Daarnaast was het heel leuk om te zien dat er zoveel sponsoren en leden van de club van 50 waren en dat we ze konden ontvangen. Ik hoop dat ze ook hebben genoten van de rally.”

Buitenland

“De Challenge gaat officieel pas van start tijdens de ELE Rally in mei. Dus we zijn nog aan het kijken hoe het programma eruit gaat zien, want we willen goed voorbereid aan de start komen. Momenteel is Weijs Motorsport druk bezig om de oorzaak van het probleem te achterhalen en op te lossen. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben, kunnen we vooruit kijken naar een volgende rally, wellicht wel in het buitenland!” besluit Yannick Vrielink.

Bron Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com