RallyNieuws
Dylan Teiwes & Johan Teiwes - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019
Dylan Teiwes & Johan Teiwes - Peugeot 206 - Vechtdalrally 2019

30 teams voor Peugeot 206 Rally Cup

Na het verloren jaar 2020 lijkt met de GTC Rally op zaterdag 10 juli het rallyseizoen 2021 dan toch echt van start te gaan. De Peugeot 206 Rally Cup gaat in haar vijfde seizoen in en rond Achtmaal van start voor misschien wel meteen de meest uitdagende wedstrijd van het jaar 2021.

Grootste klasse

Na de start in 2017 is de Peugeot 206 Rally Cup uitgegroeid tot de grootste rallyklasse van Nederland. De deelnemerslijst telt ondertussen 30 teams die dit seizoen in één of meerdere wedstrijden aan de start verschijnen. En dan zijn we er nog niet, want met de auto’s in aanbouw en beschikbare auto’s voor verhuur staat de teller ondertussen op 38 stuks. De verwachting is daarom reëel dat dit seizoen bij meerdere wedstrijden tenminste 20 auto’s uit de cup aan de start verschijnen. Want ondanks het feit dat een cupauto heel betaalbaar is (voor 5000 – 6000 euro rallyklaar inclusief aanschaf straatauto), is het niet voor alle deelnemers haalbaar om aan de start te komen van alle voor de cup meetellende wedstrijden.

En dan is het teleurstellend om te zien dat de KNAF haar licentiehouders nauwelijks compenseert bij de kosten van licenties of verlenging van homologaties voor verplichte veiligheidsvoorzieningen terwijl er door corona geen wedstrijden zijn verreden.

Kampioenschap 2021

In 2021 staan in totaal 5 wedstrijden op de kalender van de Peugeot 206 Rally Cup. Na de GTC Rally volgen de Vechtdalrally, de Hellendoornrally, de Twente Rally en de Achterhoekrally. Eind november weten we hopelijk wie de nieuwe kampioenen zijn.

Kanshebbers in 2021

Na het seizoen 2019, waarin de broertjes Schenkeveld uit Alphen aan den Rijn afgetekend kampioen werden is het de vraag of ze dat in dit seizoen kunnen herhalen. Als voorbereiding op het nieuwe seizoen stond dit weekend de Rallye Stemweder Berg in Duitsland op hun programma die ze helaas met een crash voortijdig moesten beëindigen. Belangrijkste concurrent lijkt jongeling Dylan Teiwes te zijn. Na de tweede plek in 2019 wordt het nu tijd om een gooi naar het kampioenschap te doen. Maar ook Ard Pierik, die met zijn onstuimige rijstijl net iets te vaak pech had in de afgelopen seizoenen, is een serieuze kanshebber.

En zo zijn er veel meer deelnemers die hun uiterste best zullen doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uit Denemarken komt bijvoorbeeld Casper Nielsen deelnemen, hij huurt een auto uit de stal van Peter Wieringa. Vanuit de cup staan naar alle waarschijnlijkheid 17 teams aan de start voor de GTC Rally. In de loop van het seizoen worden ook twee Duitse teams verwacht, maar zij zullen niet eerder dan bij de Vechtdalrally hun debuut maken.

Voor meer informatie over de Peugeot 206 Rally Cup kijk je op www.206rallycup.com of op onze Facebook-pagina.

tekst: 206 Rally Cup

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com