RallyNieuws
BFO-BRC

België breidt met Spa kampioenschap 2015 uit

Het Belgian Rally Championship 2015 verwelkomt een nieuwe wedstrijd op de kalender. Op 13 en 14 maart wordt de Spa Rally, een organisatie van DG Sport, de tweede manche van het BRC, na de klassieke openingswedstrijd, de Rally van Haspengouw. De laatste keer dat er een manche van het BRC werd verreden in Spa, een stad met een rijke rallyhistorie, dateert al van 2004, toen Pieter Tsjoen zegevierde met zijn Toyota Corolla WRC.

Dit betekent dat er 9 wedstrijden op de kalender staan in 2015, waarvan de beste 8 resultaten in rekening gebracht mogen worden. Om piloten te belonen die deelnemen aan de 9 wedstrijden van het kampioenschap, zal een bonus in het algemene kampioenschap (niet in de kampioenschappen in de Klassen) toegekend worden van 9 punten voor de 9de deelname.

Wat de puntentelling betreft, zijn het invoeren van een schrapresultaat en de toekenning van 9 bonuspunten aan piloten die alle manches van het BRC 2015 rijden de belangrijkste wijzigingen. Net zoals dit seizoen, zullen wagens van Klasse RC1 enkel punten scoren in het algemene klassement en worden hun punten in de Klasse niet meegerekend in het algemene kampioenschap voor piloten en copiloten.

In het merkenkampioenschap zullen enkel wagens van categorie RC2, RC3, RC4, RC5 en RGT punten kunnen scoren. Voor het merkenkampioenschap zullen de 9 wedstrijden in rekening gebracht worden, zonder schrapresultaat.

In het Junior Kampioenschap blijft de puntentelling ongewijzigd (bonuspunt voor scratch in R1 of R2, punten toegekend op basis van het algemeen klassement ‘Junior’ en op basis van de afzonderlijke klassementen ‘R1 Junior’ en ‘R2 Junior’. Voor het Junior BRC worden de 6 beste resultaten meegeteld in de eindafrekening.

Het Historic BRC volgt de kalender en de puntentelling van het algemene kampioenschap (9 wedstrijden, 8 resultaten). Het RACB Rally Criterium telt vijf wedstrijden. De Rally van Wallonië zal geen afzonderlijke manche van het Criterium organiseren. In het Criterium zullen alle resultaten meegerekend worden in de eindstand.

De kalender van het Belgian Rally Championship 2015
27-28/2 Rally van Haspengouw (Landen) (+Criterium)
13-14/3 Spa Rally (Spa)
10-11/4 TAC Rally (Tielt) (+Criterium)
1-3/5  Rallye de Wallonie (Jambes-Namen)
15-16/5 Sezoensrally (Bocholt) (+Criterium)
25-27/6 Geko Ypres Rally (Ieper)
4-5/9  Omloop van Vlaanderen (Roeselare) (+Criterium)
25-26/9 East Belgian Rally (St-Vith) (+Criterium)
6-8/11  Rallye du Condroz (Hoei)

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com