RallyNieuws
Troela
Troela

Bijzaken

Iedereen heeft diverse zaken in zijn of haar leven die erg belangrijk zijn. In mijn top tien staan al jarenlang muziek, schrijven, fietsen en de rallysport. Als rallycolumnist is het mooi om twee van die belangrijke zaken te kunnen combineren. In augustus van dit jaar schrijf ik al weer 18 jaar rallycolumns. De tijd gaat hard. De laatste jaren probeer ik er minimaal 20 per jaar te bedenken, te tikken en door Edwin te laten publiceren.

Mijn vorige column is al weer bijna twee maand geleden verschenen. Hoe dat komt? Twee jaar geleden kreeg mijn zwager het vreselijke bericht dat hij kanker had. In mei 2022 ging hij hard achteruit en in juni overleed hij. Een zware periode waarin opeens blijkt dat de dingen in het leven die erg belangrijk voor je zijn, dat eigenlijk niet zijn. Het zijn maar bijzaken. Hoofdzaken zijn familie, vrienden en gezondheid. Tijdens de zware periode zit je hoofd vol hoofdzaken, daarom zijn ze vast ook zo genoemd. Er is geen plek voor bijzaken en de creativiteit nodig voor het schrijven is ook teruggeschroefd naar nul.

Uiteraard start na het afscheid het rouwen. En er komt enorm veel regelwerk op je af wat veel tijd kost. Maar heel langzaam is er af en toe een klein beetje ruimte voor een bijzaak. Even een muziekje opzetten en verder niets doen. Na enkele tevergeefse pogingen tik ik voor het eerst weer een verhaal. De hoofdzaken blijven altijd op de voorgrond staan maar er komt binnenkort weer steeds meer tijd voor bijzaken die het leven aangenaam maken maar die soms zo onbelangrijk zijn. Zelfs de rallysport was even niet belangrijk.

Tekst: Troela

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com