RallyNieuws
Pierre Brouwer & Paul Helmink - Volvo 204 Turbo - Zuiderzeerally 2018
Pierre Brouwer & Paul Helmink - Volvo 204 Turbo - Zuiderzeerally 2018

Brouwer Rallysport wil zich revancheren in Visual Art Rally

Voortvarend

Voor de teams van Brouwer Rallysport begon rallyseizoen 2018 voortvarend! Tijdens de in maart verreden Zuiderzeerally vonden beide equipes zich op een uitstekende klassering terug in de tussenstand. Helaas sloeg voor zowel de Volvo als de Audi het noodlot even later toe. De 240 Turbo moest met een defecte koppelingsgaffel de strijd staken, en bij de Audi was de homokineet de boosdoener. Dezelfde avond werden de plannen alweer gemaakt richting de Centraal Nederland Rally in Barneveld. Beide auto`s staan inmiddels weer gereed voor de tweede ronde van het Nederlands Rallykampioenschap!

Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi S2 Quattro (sn.7)

Brouwer en Kroeze stevenden tijdens de rally in Emmeloord af op een fraaie zevende plaats in het algemene klassement. Helaas kwam de Audi op de negende klassementsproef zonder aandrijving te staan.

Gerben Brouwer & Niels Kroeze - Audi Quattro S2 - Zuiderzeerally 2018
Gerben Brouwer & Niels Kroeze – Audi Quattro S2 – Zuiderzeerally 2018

Herinnering

Het duo heeft goede herinneringen aan Centraal Nederland Rally van 2017 waar men een zesde plaats algemeen en winst in de klasse wisten te behalen. Aankomende zaterdag hopen de heren wederom een plekje bij de beste tien in het algemene klassement te bemachtigen.

Pierre Brouwer & Paul Helmink – Volvo 240 Turbo (sn.23)

Voor de “junioren” bij Brouwer Rallysport begon hun thuisrally eveneens voorspoedig. Na zes klassementsproeven had men een plek bij de beste 15 in het algemene klassement in het vizier. Helaas sloeg het noodlot op de verbindingsetappe toe, en kwam de Volvo zonder koppeling te staan. De service werd gehaald, en het serviceteam heeft met man-en-macht gewerkt om de snelle Volvo in de wedstrijd te houden. Het probleem was echter te tijdrovend om in de toegekende servicetijd opgelost te kunnen worden.
Ondanks deze flinke tegenvaller ging het team direct aan de slag om de auto te prepareren voor de Visual Art Rally.

Klassering

Drie jaar geleden stonden Pierre en Paul hier voor het laatst aan de start, destijds nog de Rally van Putten. Beide heren en het serviceteam kijken uit naar de strijd rondom Barneveld en hopen hier naast het bereiken van de finish een mooie klassering neer te kunnen zetten.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com