RallyNieuws

Corona velt Nederlandse rallykampioenschappen

De berichten dat het aantal besmettingen met COVID-19 virus volgens het RIVM lijkt af te vlakken, toch weet het virus nog steeds velen te vellen. Ook de Nederlandse rallykampioenschappen zijn aan dit virus bezweken. In een brief van het BSR, gericht aan alle licentiehouders, dat is besloten om alle rallykampioenschappen van dit jaar te schrappen.

Druk

Men stelt zich hierbij op het standpunt dat een eerlijk kampioenschap niet meer mogelijk is. Het BSR wil ook niet dat, wanneer er na 1 juli weer evenementen mogelijk zijn, er een grote druk wordt gelegd op betrokkenen omdat er een druk samengepakt programma ontstaat. Dit kan gebeuren als organisatoren hun wedstrijd later in het jaar willen plannen.

Goedkeuring

Organisatoren is te duidelijk gemaakt dat wedstrijden vóór 1 juni geen doorgang zullen vinden. Mochten ze hun evenement toch door willen laten gaan zullen ze een datum na 1 juli moeten vinden. Daarbij werd ook opgemerkt dat pas een goedkeuring zal worden afgegeven als alle benodigde vergunningen verleend zijn. Organisatoren mogen dit jaar afwijken van de bepalingen omtrent de samenstelling van het evenement.

Licentieverlening

Ook ten aanzien van de licentieverlening voor rijders/navigators heeft het BSR een aangepaste regel opgenomen in haar brief. Reeds na één shortrally kan de Nationale Licentie worden aangevraagd. Voor de EU Licentie zijn de eisen ook versoepeld, daarnaast zullen dit jaar geen licenties worden gedegradeerd.

Tekst: RallyNieuws

De volledige versie van de brief aan de licentiehouders is hieronder afgebeeld.

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com