RallyNieuws
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018
Roel van der Zanden & Ilse van de Sande - Mitsubishi Lancer Evo X - Visual Art Rally 2018

Drukke maand voor VDZ Racing begint met Hellendoornrally

Sprint

Komende vrijdag en zaterdag zal in de omgeving van Hellendoorn weer een van de grootste rally’s van Nederland plaatsvinden, de Eurol Hellendoornrally. Nadat het aantal deelnemers in eerste instantie achterbleef bij de verwachtingen, is er de laatste weken een flinke sprint ingezet die gezorgd heeft voor een meer dan acceptabele startlijst. Onder hen natuurlijk ook Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die met de VDZ Racing Mitsubishi Lancer Evo X de rallypaden gaan bedwingen.

Listig

Nadat Franklin Geerts in de Shortrally Kasterlee nog de navigator was van Roel, is het nu weer tijd voor Ilse van de Sande. Dat de Hellendoornrally een zeer listige rally is, met lastige weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld dichte mist en heftige buien, is in het verleden ook al duidelijk is geworden. Op vrijdagavond wordt er rond 19:00u gestart vanaf het servicepark waarna er vijf klassementsproeven op het programma staan. Notter wordt drie verreden en Beuseberg tweemaal met twee services tussendoor. De eerste auto zal rond 23:00u starten op de laatste proef. VDZ Racing heeft voor de rally startnummer 15 toegewezen gekregen.

Proeven

Op zaterdag komt de eerste auto om 9:00u uit het Parc Fermé waarna er eerst weer een service plaats zal vinden. Daarna staan de proeven Lemele, Hellendoorn en Mageleresch tweemaal op het programma en vanaf ± 15:30u zijn Ypelo en het industrieterrein in Almelo aan de beurt. Op zaterdag zijn er vier servicemomenten en zal de eerste auto rond 19:05u over het finishpodium rijden.

Oorzaak

Na de Shortrally Kasterlee is de Mitsubishi Lancer Evo X nagekeken om de oorzaak van het uitvallen te achterhalen. Het achterste differentieel bleek het probleem te zijn. Verder is hij nogmaals helemaal nagekeken, gezien het drukke programma van VDZ Racing in september. Naast de Hellendoornrally zal het team eind september debuteren in de East Belgian Rally in St. Vith. Dat belooft weer een prachtig evenement te worden met de complete Belgische rallytop en prachtige uitdagende proeven.

Roel

“Na Kasterlee, waar het veel te snel klaar was, heeft het voor mijn gevoel weer lang genoeg geduurd om weer te starten. Nu weer met Ilse naast me. Ik ben benieuwd of we het tempo van de Vechtdalrally (eind juni) weer snel op kunnen pakken en verder hopen we nog wat speldenprikjes uit te kunnen delen aan de concurrentie die deze wedstrijd weer ouderwets sterk is met zes Evo’s X aan de start.”

Ilse

“Na een lange zomerstop sta ik weer te popelen om weer te starten. Net thuis van een geweldige vakantie met bijbehorende jetlag is het wel even afwachten hoe ik het allemaal ga bolwerken dit weekend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. De proeven in de Hellendoornrally zijn altijd uitdagend zodat ik wel scherp zal moeten blijven om zo weer een mooi resultaat neer te kunnen zetten. We gaan er een mooi weekend van maken!”

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com