RallyNieuws
Jasper van den Heuvel - Mitsubishi Lancer Evo X - ELE Rally 2015

ELE Rally verrijkt met ELE Short Rally en ELE Legends

Groot rallynieuws in Zuidoost-Brabant! Terwijl rallyminnend Nederland zich opmaakt voor de start van het rallyseizoen 2016, presenteert Stichting ELE Rally met trots twee gloednieuwe evenementen; De ELE Short Rally en de ELE Legends. Beide wedstrijden vinden plaats als nevenevenementen van de 52e ELE Rally, die op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 wordt verreden. “En het bijzondere wil dat deelnemers zowel aan de Short ELE Rally als aan de ‘grote’ ELE Rally kunnen deelnemen!”, trapt wedstrijdleider Radboud van Hoek de goednieuws-show voor de komende ELE-editie af.

De verwelkoming van twee nieuwe wedstrijden is slechts een fractie van de noviteiten die Stichting ELE Rally voor dit jaar in petto heeft. Want hoewel de 51e ELE Rally door rallyrijdend Nederland goed gewaardeerd werd, vond de organisatie toch verbeteringen voor de komende editie. Zo verdwijnt de Remote Service in Helmond, maar is ook een sleutelproef als KP Wintelre compleet hertekent. “We hebben niet stilgezeten!”, lacht Van Hoek. “Elk jaar willen we de ELE Rally verder laten groeien. Daarin zijn we erg ambitieus, zonder te vergeten dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. De wijzigingen voor dit jaar dragen absoluut bij aan een hogere kwaliteit. En niet alleen wat betreft het parcours..”, verklapt Van Hoek. “Dit jaar staat de ELE Rally op de kalender van de Euro Rally Trophée; een internationaal sterk bezet kampioenschap met rondes in België, Duitsland en Franrijk. Dat brengt veel internationale rijders naar Zuidoost-Brabant. Daarbovenop telt de 52e ELE Rally dit jaar ook mee voor het Luxemburgs Rallykampioenschap. Daardoor zal de strijd om de punten dit jaar nog heviger zijn!”
ELE Short Rally
De opstapklasse in de Nederlandse rallysport – het Short Rallykampioenschap – krijgt er vanaf juni een evenement bij; de 1e ELE Short Rally. De kortere variant van de ELE Rally wordt op vrijdag 3 juni verreden. “De vraag om nieuwe Short Rally’s hoorden we enkele jaren geleden al, maar vanwege de vijftigste editie van de ELE Rally lag het organiseren van een ELE Short Rally destijds niet voor de hand”, verklaart Van Hoek. “Toch bleef het idee aanwezig, maar daarbij ook een stellige vraag; ‘Hoe zorgen we ervoor dat rijders niet hoeven te kiezen tussen twee evenementen?’ Wij denken dat met name regionale short-rijders de wens hebben om alle klassementsproeven te rijden en daar wilden we absoluut op inspringen. Ons antwoord: de ELE Short Rally moest op vrijdagavond plaatsvinden. Rijders die ervoor kiezen om alleen ‘de Short’ te rijden verkennen op donderdagavond en komen pas laat op vrijdagmiddag naar Veldhoven. Zodoende wordt vermeden dat zij een extra vrije dag moeten opnemen. Zij die alle klassementsproeven willen rijden bieden we de mogelijkheid om zaterdag aan te sluiten bij de ‘gewone’ ELE Rally. Dus vrijdagavond vol strijden om de punten, om vervolgens op zaterdag te kunnen genieten van de schitterende ambiance van de ELE Rally!”

ELE Legends
Naast de vraag naar een Short Rally heeft de organisatie geluisterd naar meer behoeften. “Nostalgie en spektakel van de oude auto’s die dwars gaan, maar niet aan absurde snelheden; dat is wat velen willen zien en waar Legends voor staan! We willen aan die vraag voldoen, zowel vanuit rijders als publiek”, betoogd Van Hoek. “Zodoende ontstond het idee om de ELE Legends te organiseren, mede op basis van succes bij collegawedstrijden. Vanuit de 50e editie en de toen eenmalig georganiseerde Classic ELE Rally was het contact ontstaan met Vincent Spijker. Hij zal garant staan voor een mooi Legends evenement”,  vervolgt Van Hoek. Sleutel in het evenement is een vastgesteld gemiddelde per klassementsproef, wat tevens aan een strikt maximum gebonden is. Veiligheid blijft namelijk altijd prioriteit nummer één voor de organisatie.

Met nog een kleine drie maanden te gaan tot de 52e ELE Rally, de 1e ELE Short Rally en de 1e ELE Legends is het aftellen nu echt begonnen. Aftellen naar drie spannende wedstrijden, vol regionale, nationale en internationale strijd. Tot dan, tot ELE!

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com