RallyNieuws
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Jumbo Short Rally 2018
Rick Lubberding & Mark Kuipers - Opel Adam - Jumbo Short Rally 2018

HART zal Hellendoorn Short Rally tactisch aanpakken

Leiders

Rick Lubberding en Mark Kuipers gaan met de Opel Adam van het HAN Automotive Rally Team zaterdag 15 september, als leiders van het algemene Short Rally Kampioenschap, van start in de Eurol Hellendoorn Short Rally met startnummer 203.

Kampioen

Dit is alweer de zevende Short Rally van het jaar. Tijdens de Jumbo Short Rally half juli, rondom Etten-Leur, nam de equipe de leiding in het algemene Short Rally Kampioenschap over. Ook werd coureur Rick Lubberding hier al voortijdig de nieuwe Junior Short Rally Kampioen. Als de equipe het kampioenschap weet binnen te halen is het de eerste keer in het ruim 25-jarig bestaan van het HART dat het team de algemene kampioen wordt.

Ritme

Tijdens de zomerstop is de Opel Adam weer compleet uit elkaar gehaald om alles te controleren. Vorige week donderdag was er nog een testdag om de Opel Adam te controleren en een optimaal ritme te krijgen. Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen de proeven Ypelo met mooie onverhard stroken nabij Almelo verreden worden en de industrieproef in Almelo zelf. Deze proeven worden twee keer verreden met een service tussendoor in Nijverdal. Er wordt gestart rond 15:00 uur en finishpodium is rond 19:00 uur.

Tactisch

Tijdens de Hellendoorn Short Rally zullen Rick Lubberding en Mark Kuipers tactisch moeten rijden om het kampioenschap met de Twente Short Rally binnen te kunnen slepen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com