RallyNieuws
Jim van den Heuvel - Ford Fiesta R2 - GTC Rally 2015

KNAF Talent First Talent Jim van den Heuvel in WRC2

Rallytalent Jim van den Heuvel maakt tijdens de Rally van Zweden zijn opwachting in het WRC2. De pupil van de KNAF Academy maakt zijn talenten waar en maakte reeds indruk tijdens de Hellendoornrally, waar hij debuteerde. Ook in de daaropvolgende twee wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap en in de Rallye du Var, liet hij ruimschoots zien over talent te beschikken.

Daar waar veel KNAF Talent First talenten moeite hebben om het budget voor een nationaal programma rond te krijgen, kan Jim van den Heuvel nu reeds aankondigen met een Mitsubishi Lancer Evo X, in de klasse NR4, een volledig FIA WRC2 programma van zes wedstrijden te zullen gaan rijden. De eerste wedstrijd zal de Rally van Zweden zijn.

“Een hele grote stap maar hier leer je het meest en het snelst,” aldus Jim. “Je kunt dan maar beter meteen in het diepe springen. Het is ook de manier om op te vallen bij de grote fabrieksteams.” Volgens de uit Terschuur afkomstige rijder is de klasse NR4 de grootste en het meest competitieve.

Het rijden in de Scandinavische sneeuw is de jongeling niet vreemd. Het is waar hij het rijden op zijn tiende jaar reeds heeft geleerd. Daarnaast gaat hij jaarlijks mee met de rallycursus die Van den Heuvel Motorsport daar organiseert. Het zal geen verassing zijn dat zij ook de preparatie van de Evo X voor hun rekening nemen.

De doelstellingen zijn duidelijk: leren, ervaring opdoen en progressie boeken. Na Zweden staan ook Polen, Finland, Duitsland, Frankrijk op de kalender. In Spanje sluit hij dan het seizoen met een berg ervaring af. Jim zal in Zweden Lisette Bakker naast zich weten terwijl de rest van het seizoen voor rekening van Jac Gillis gaat komen. Beide navigatoren zijn internationaal zeer ervaren. Lisette Bakker won onlangs nog de Women’s Cross Country Selection en Jac Gillis navigeert op dit moment Adwin Hoondert in de Dakar van 2016 en heeft reeds de nodige ervaring in het WRC.

Naast het programma in het WRC2 zal Jim van den Heuvel een aantal aanvullende wedstrijden gaan rijden. Wedstrijden uit diverse andere kampioenschappen om zoveel mogelijk wedstrijd kilometers te maken.

Ook KNAF Talent First bondscoach Gerard Grouve is enthousiast over het programma van de jonge rijder. “Het is een ambitieus en prachtig WK-programma. Er zit een duidelijk meerjarenplan achter en daarmee is er voor een talent als Jim een mooie toekomst in de rallysport weggelegd. Door het aanvullende programma kan hij nog eens extra ervaring opdoen en dat is ontzettend belangrijk in de rallysport,” aldus de bondscoach.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com