RallyNieuws
Hermen Kobus & Erik de Wild - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2017
Hermen Kobus & Erik de Wild - Skoda Fabia R5 - ADAC Rallye Sulingen 2017

Kobus op jacht naar eremetaal in Sulingen

Topklassering

Na het behalen van een sterke tweede plaats algemeen tijdens de Zuiderzeerally in maart van dit jaar staat komend weekend de 31e ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue” op de kalender. Ronde twee van het Open Nederlands Rallykampioenschap is dit jaar tevens ronde twee van de FIA Benelux Rally Tropy. Hermen Kobus zal samen met Erik de Wild alles op alles zetten om een topklassering te realiseren.

Rallytop

Naast de Nederlandse concurrentie in naam van Kevin van Deijne staat de gehele Duitse rallytop aan de start om het op te nemen tegen de Open Nederlands kampioen van 2017.

Weerstand

“Het is jammer dat Bob de Jong wegens privéomstandigheden niet aanwezig kan zijn hier in Sulingen. Desalniettemin denk ik dat we voldoende weerstand kunnen verwachten. Niet alleen Kevin van Deijne is snel, vooral Dominic Dinkel, Marijan Greibel en Christian Riedemann zullen we in de gaten moeten houden”, vertelt Hermen na de shakedown.

Shakedown

Tijdens de shakedown was het tempo goed, ondanks het feit dat de Zuiderzeerally alweer meer dan een maand geleden verreden werd. Hermen en Erik zullen de rally vrijdag starten met startnummer 3, maar hopen op een nog betere eindklassering.

Verschil

“Ik heb vernomen dat we vandaag tijdens de shakedown even snel waren als Christian Riedemann in zijn laatste spec. Fabia R5. Hoewel Christian lang uit de running is geweest na zijn zware crash bijna een jaar geleden weet ik dat het verschil tussen onze auto’s erg groot is. Het feit dat we er op zijn thuisterrein zo dicht bij zitten geeft wel vertrouwen!”

Podium

Tijdens hun deelname in 2017 wisten Hermen en Erik niet op de hoogste trede van het podium te eindigen in Sulingen wat maakt dat het team dit jaar alles op alles zal zetten om de klassering van 2017 te overtreffen.

Niveau

“Natuurlijk rijden we voor de overwinning, maar we moeten het niveau hier niet onderschatten. Het militaire terrein ligt ons goed en ook de overige klassementsproeven zijn erg uitdagend! Ik heb er zin in!” besluit Hermen.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com