RallyNieuws
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroën DS3 R3T - ADAC Rallye Sulingen 2018
Roald Leemans & Christiaan Paul van Waardenburg - Citroën DS3 R3T - ADAC Rallye Sulingen 2018

Prima prestatie Roald Leemans tenietgedaan door lekke band

Scoren

Op vrijdagavond ging de 31e ADAC Rallye “Rund om die Sulinger Bärenklaue” van start in het Duitse Sulingen. Voor Roald Leemans was het de eerste keer dat hij aan deze wedstrijd deelnam. De wedstrijd maakte deel uit van de FIA Benelux Rally Trophy, waarin Roald hoge ogen hoopt te scoren dit seizoen. Ook wilde hij zich wel eens meten met andere rijders in gelijkwaardig materiaal. Roald liet de gehele wedstrijd concurrerende tijden zien, maar een lekke band op de zaterdagmorgen gooide roet in het eten.

Pechduivel

Roald en zijn navigator Christiaan Paul van Waardenburg hadden van de organisatie het startnummer 29 toebedeeld gekregen. Na de drie klassementsproeven van de vrijdagavond stonden de mannen als 25e geklasseerd. In alle vroegte ging de wedstrijd op de zaterdagmorgen weer van start. De pechduivel besloot toen gelijk toe te slaan. Een lekke band had tot gevolg dat Roald en Chris op de klassementsproef de band moesten wisselen. “Doorrijden op de velg en met het losse rubber de auto kapotslaan is geen optie,” legt Roald uit. “Dan maar op de proef wisselen en het tijdverlies op de koop toe nemen. Een goede eindklassering is daarmee dan ook direct van de baan, maar ik kan wel de strijd met de concurrentie aan blijven gaan en daarmee veel ervaring blijven opdoen,” Uiteindelijk werden Roald en Chris als vijfde in de Divisie 4 en als 34e in het algemeen klassement, door de burgemeester in het centrum van Sulingen afgevlagd

Bandenkeuze

“Het ging zo goed,” vertelt Roald. “Ondanks dat we op de vrijdagavond, gezien de warme omstandigheden, een betere bandenkeuze hadden kunnen maken. Op de zaterdag hebben we aan de voorzijde al een hardere band laten monteren, maar toch heeft die het niet gehouden.

Tevreden

Ondanks de duikeling in het klassement kunnen Roald en Christiaan Paul toch zeer tevreden op deze wedstrijd terugkijken. Roald wilde zich graag meten met klassegenoten en kan niet anders dan tevreden zijn met zijn prestaties. “Ik heb zelfs een aantal DS3’s Maxi achter me kunnen houden. De Maxi-uitvoering heeft een sterkere motor en grotere remmen. Daar ben ik dus wel heel blij mee!” De zevende klassementsproef wist Roald, in de Divisie 4, zelfs op zijn naam te schrijven.

Ervaring

“Hoewel de klassering enorm tegenvalt door die lekke band, ben ik wel heel erg blij,” zegt Roald. “Ik heb veel internationale ervaring op kunnen doen. Na de Vechtdalrally en de ELE Rally, die beide tellen voor het nationale (Junior-) kampioenschap, gaan we naar Ieper. Daar zal ik, opnieuw in het kader van de FIA Benelux Trophy, aan de start verschijnen.

Selfie

Zowel de rallyauto als de servicetruck hadden veel bekijks. De met cannabis bladeren uitgedoste auto’s trokken veel toeschouwers naar de serviceplaats. Vooral het Duitse publiek kon de, voor Duitse begrippen, wel erg gewaagde uitdossing zeker waarderen. Er werd veel gegniffeld en menigeen wilde een selfie maken met één van de auto’s op de achtergrond. De blikjes met de stimulerende inhoud, die het team ter promotie bij zich had, vonden gretig aftrek.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com