RallyNieuws
Mats van den Brand - Ford Fiesta R5 - 2018Mats van den Brand - Ford Fiesta R5 - 2018
©Sandro Delaere / Mats van den Brand - Ford Fiesta R5 - 2018

Mats van den Brand debuteert met R5 in ELE Rally

Debuut

Komend weekend, vrijdag 1 en zaterdag 2 juni, zal Mats van den Brand zijn R5-debuut maken. Samen met zijn navigator Eddy Smeets kijkt hij deze keer extra uit naar zijn thuiswedstrijd: de ELE Rally, één van dé klassiekers op de Nederlandse rallykalender.

Mats van den Brand

Al van in het begin van dit seizoen, speelde ik met het idee om iets speciaals te doen voor mijn thuiswedstrijd. Dankzij mijn goede vriend Hans Weijs, de support van enkele nieuwe en trouwe partners en in het bijzonder een extra initiatief van Dikker komt nu een droom uit: mijn debuut in een top R5, toch wel de koningsklasse van de hedendaagse autosport. Ik geniet ontzettend van het rijden met mijn heerlijke M3 en zeker van de leuke commentaren dat dat iedere keer weer oplevert. Laat daar geen misverstanden over bestaan! Met 3 op 3 zeges in de M-Cup en mooie algemene resultaten kenden we een perfecte start van het seizoen. Na de ELE zetten we deze zomer het M-Cup programma trouwens gewoon verder in de GTC. Maar nu is het uitkijken naar iets compleet anders… Vandaag maak ik m’n eerste meters met de R5, daarna is het uitkijken naar het weekend. De organisatie gaf ons startnummer 4, mooi temidden het R5-groepje.

Eddy Smeets

Alhoewel ik Mats al ken en navigeer sinds eind 2012, heeft hij me dit jaar weeral een paar keer serieus verbaasd. Zijn carcontrol en basissnelheid in de M3 is gewoonweg immens, iets wat Ott Tänak en Malcolm Wilson al ooit vaststelden toen hij de Fiesta shootout won bij M Sport. Als je ziet welke tijden en eindklassering we neerzetten in de BMW M3, zal ik niet de enige zijn die uitkijkt wat hij kan met een R5.” Ik besef dat heel veel rally-ogen op ons gericht zullen zijn en dat velen ook met hoge verwachtingen naar ons zullen kijken. Maar daar proberen we ons niet teveel van aan te trekken. We gaan genieten van ons R5-debuut en alle 175 KP-kilometers proberen af te werken en dan zien we zaterdagnacht wel waar ons dat brengt in de 54ste ELE Rally.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com