RallyNieuws
Wim Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Vechtdalrally 2018
Wim Stevens & Lean Potgieter - Peugeot 206 RC - Vechtdalrally 2018

Ondanks vertrouwensprobleem prima finish voor Stevens Rallysport

Kalender

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd om aan de volgende wedstrijd op de kalender van Stevens Rallysport te beginnen. Deze keer was het de Vechtdal Shortrally, dé thuiswedstrijd van navigator Lean, afkomstig uit Hardenberg. De organisatie had heel wat wijzigingen in petto voor de deelnemers waaronder een nieuwe servicelocatie, vanaf dit jaar gevestigd op het terrein van Prima Equipment.

Conclusie

Zaterdagmorgen vroeg was het dan eindelijk tijd voor Wim en Lean om de proeven te gaan verkennen en na twee passages van de drie klassementsproeven was de conclusie dat ze goed op papier stonden en dat er meteen vol in gegaan kon worden.

Brand

Iets na 14:00u was het dan eindelijk tijd om ook echt aan de zes landelijke proeven te gaan beginnen, eenmaal aangekomen op kp1, werd bekend dat deze niet verreden kon worden door een brand bij een van de deelnemers in de rally. Dus werd er koers gezet naar kp2. Eenmaal gestart had Wim (net als in 2017) niet het vertrouwen in de auto en zichzelf, wat hij wel had tijdens de ELE Rally. De samenwerking tussen de twee in de auto was wel goed, dus daar lag het niet aan.

Alarm

Meteen bij de eerste bocht ging het al bijna fout, waarbij tijdens het remmen de voorwielen blokkeerden en Wim alle moeite had de auto de bocht om te krijgen. Daarna was het vertrouwen in de remmen meteen weg, achteraf bleek het loos alarm te zijn en gewoon te koude remmen maar op dat moment was het niet prettig.

Service

Op de volgende proef werd dan ook voorzichtig gereden om zo de service te halen en even bij te komen om het hoofd weer leeg te maken en nergens aan te denken. Hier werd door het serviceteam niets aparts aan de auto gevonden en zo werden Wim en Lean weer op pad gestuurd voor de tweede boucle.

Sneller

In de loop van de drie proeven kreeg Wim het vertrouwen een beetje terug, wat ook te zien was in de tijden. Deze werden steeds iets beter en ook van buitenaf was te zien dat het sneller ging.

Finish

Eenmaal aan de finish werd duidelijk dat de equipe derde in de klasse waren geworden maar nog mooier was de zesde plaats in de algemene stand. Lean had na lang dromen eindelijk zijn thuiswedstrijd uitgereden dus waren er eigenlijk alleen maar tevreden gezichten in het kamp van Stevens Rallysport.

De volgende wedstrijd is op 14 Juli: de Jumbo shortrally rondom Breda Airport, waar Wesley na geruime tijd weer plaats zal nemen achter het stuur van de 206 met Lean aan zijn zijde.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com