RallyNieuws
Opel Corsa-e
Opel Corsa-e

Opel met elektrische Corsa in Duitse ADAC Opel e-Rally Cup

Vandaag maakte Opel bekend een elektrisch aangedreven rallyauto in cup-verband in te gaan zetten. Het betreft de Corsa-e waarmee, opnieuw in samenwerking met de Duitse ADAC, een cup te gaan opstarten. Dit wordt dan de ADAC Opel e-Rallye Cup. Opel is daarmee het eerste merk ter wereld dat een volledig elektrische rallyauto voor klantenteams op de markt brengt. Deze rallyauto van een nieuwe generatie zal tijdens de autotentoonstelling IAA in Frankfurt zijn wereldpremière beleven.

Verassing

Eind 2018 liet Opel reeds weten in 2019 uit de ADAC Opel Rallye Cup te stappen, waarop de ADAC besloot deze cup in 2019 op eigen titel voort te laten leven. Opel liet destijds echter al wel doorschemeren dat het afscheid niet definitief zou zijn en dat zij in de toekomst weer terug zouden keren. Reden hiervoor was dat de productie van de Opel Adam gestaakt werd en verdere promotie van deze auto derhalve overbodig was geworden. Algemeen werd aangenomen dat Opel met de Corsa terug zou keren. Dat het echter een elektrisch aangedreven Corsa, de Corsa-e, zou worden kwam voor velen als een verassing.

Klinkende namen

Met de nieuwe rallyklasse geven Opel en de ADAC een vervolg aan hun succesvolle samenwerking. Sinds 2013 zijn de ADAC Opel Rallye Cup en het ADAC Opel Rallye Junior Team uitgegroeid tot klinkende namen in de internationale rallywereld. De ADAC Opel Rallye Cup vormt daarbij de perfecte opstapklasse voor ongeveer 100 jonge coureurs uit 18 landen. De snelste rijders laten hun talenten op internationaal niveau zien in het ADAC Opel Junior Rallye team. Juniorrijders van Opel schreven het Europese kampioenschap in 2015, 2016, 2017 én 2018 op hun naam met de Opel ADAM R2. De nieuwe Opel Corsa-e vervangt de ADAM op de rallystages. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht.

PSA

“Met de ADAC Opel e-Rally Cup brengen we elektrische aandrijving voor het eerst naar de reguliere rallysport en jonge rallytalenten. Het innovatieve concept en de samenwerking met Groupe PSA opent nieuwe mogelijkheden voor ons, vooral in de ondersteuning van jonge rallyrijders. Ik ben er zeker van dat de ADAC Opel e-Rally Cup richtingbepalend zal zijn voor de autosport, óók buiten Duitsland,” aldus Hermann Tomczyk, President ADAC Sport.

Rally Casting

In eerste instantie is de ADAC Opel e-Rally Cup onderdeel van de rondes om het Duitse rallykampioenschap en andere geselecteerde evenementen. De rallyklasse start in de zomer van 2020. Minimaal tien kwalificatierondes – gepland in 2021 – vormen een zogeheten ‘Super Season’. Ondersteuning van jong rallytalent maakt deel uit van het concept, dat ook voorziet in een nieuwe editie van de succesvolle ADAC Opel Rallye Academy – opgericht in 2016 – als de eerste volgende stap. Destijds toonden meer dan 1.000 jongeren hun interesse in de unieke ‘rally casting’. De meest getalenteerde deelnemers stroomden rechtstreeks door naar de ADAC Opel Rallye Cup. Opel en de ADAC zetten dit succesvolle concept voort en breiden het uit tot het internationale topniveau van de rallysport.

Doorstroming

Als volgende stap na het afronden van de Academy en de ADAC Opel e-Rally Cup, stromen de beste jonge rijders door naar het European Junior Rally Championship met de nieuwe Opel Corsa R2. De integratie van Opel in Groupe PSA biedt talrijke mogelijkheden voor toptalenten: zustermerk Peugeot heeft bijvoorbeeld krachtige FIA R5-rallyauto’s en Citroën neemt deel aan het FIA World Rally Championship (WRC). Het zijn uitstekende doorgroeimogelijkheden voor opkomend talent op het hoogste niveau van de internationale rallysport.

Historie

“Opel heeft een rijke rallysporthistorie”, zegt Lohscheller. “We kunnen terugkijken op talrijke successen, waaronder zeven Europese titels en een WRC-titel in 1982 met Walter Röhrl en Christian Geistdörfer, in de legendarische Opel Ascona 400. Nu zetten we een stap voorwaarts met elektrische aandrijving en fans zullen versteld staan van de prestaties van onze e-cup rallyauto.”

De ontwikkeling van de Opel Corsa-e Rally vindt momenteel plaats in Rüsselsheim. Voor seizoen 2020/2021 van de ADAC Opel e-Rally Cup staan vijftien auto’s in de planning. De prijs van een klantenauto van Opel Motorsport bedraagt netto minder dan 50.000 euro.

Lees ook: ADAC zet Opel Rallye Cup in 2019 zonder Opel verder

tekst: RallyNieuws/ pb Opel

Plaats reactie

1 reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com