RallyNieuws
Opel Adam - ADAC Opel Rallye Cup - Rallye Sulingen 2018
Opel Adam - ADAC Opel Rallye Cup - Rallye Sulingen 2018

ADAC zet Opel Rallye Cup in 2019 zonder Opel verder

Eerder deze week liet de ADAC weten dat Opel zich terugtrekt uit de Opel Rallye Cup. Onder de naam ADAC Rallye Cup zal de ADAC deze cup voortzetten. De auto waarmee in deze cup wordt gestreden zal hetzelfde blijven, namelijk de Opel Adam. Dit seizoen was ook Rallysport Utrecht met twee auto’s ingeschreven in deze ADAC Opel Rallye Cup.

Kans

In deze ‘Nachwuchsserie’, zoals onze Oosterburen deze cup noemen, krijgt jong talent de kans zich te profileren en biedt het een opstap naar rally-carrière. De cup kent zeven wedstrijden, namelijk alle wedstrijden uit het Duits rallykampioenschap (DRM) en de ADAC Rallye Masters. Het totale prijzengeld kent een totale waarde van € 100.000,- en bestaat uit zowel geld als natura. Aan het eind van het seizoen zal één rijder worden geselecteerd die niet alleen een Opel Adam R2 krijgt, maar ook een pakket reserveonderdelen.

Gestaakt

RallyNieuws heeft Opel Motorsport om een reactie gevraagd en Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport, laat desgevraagd weten dat de productie van de Opel Adam eind 2019 gestaakt zal gaan worden en dus ook de verdere promotie van de succesvolle ADAC Opel Rallye Cup. Samen met de ADAC ontwikkelt Opel Motorsport nieuwe autosport activiteiten voor 2020 en verder. Desalniettemin blijft Opel Motorsport de ADAC Rallye Cup wel verder ondersteunen.

Gerucht

Wat deze ontwikkelingen zullen zijn, wil Opel Motorsport nog niet kwijt, maar in de nabije toekomst zullen nieuwe aankondigingen worden gedaan. Het gerucht gaat dat in 2020 de Opel Corsa naar voren zal schuiven.

Tekst: RallyNieuws

Plaats reactie

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Er rust copyright op de inhoud van deze website
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com