RallyNieuws
Antoine van Ballegooijen - Rallycross Gründau DRX - 2016

Rookie Van Ballegooijen succesvol in Duitse Rallycross

Het Rookie Rally Team toog het Pinksterweekend naar het Duitse Gründau om daar deel te nemen aan een wedstrijd uit het Duitse Rallycross kampioenschap, het DRX. Op de aanhanger stond dit keer niet de Mitsubishi Lancer Evo X maar een 1600cc MINI Cooper.

Deze zelfde MINI Cooper 1600cc wordt door Rookie Exclusive Rally & Race Clinics ook gebruikt voor haar clinics. Voor de gelegenheid zijn er alleen andere schokbrekers en banden gemonteerd. Verder is het dezelfde atmosferische MINI gebleven als die gebruikt wordt voor haar trainingen.

Het afgelopen jaar reeds kreeg Antoine (Nuenen) de smaak van het rallycrossen te pakken maar dit jaar was er pas de gelegenheid om de strijd eens aan te gaan. Samen met Henk van de Warrenburg reisde het gezelschap af naar het circuit bij Gründau. Helaas moest Henk zijn BMW voortijdig aan de kant zetten.

Al tijdens de tijd trainingen op de zaterdag en de zondag was Van Ballegooijen al voor in het veld te vinden. Tijdens de finale races mocht hij dan ook, met startnummer 419 op de deuren van de MINI, vanaf de eerste startrij vertrekken.

In de klasse ‘DRX Produktiewagens boven de 1400c’ wist Antoine van Ballegooijen de winst naar zich toe te trekken. Daartoe moest hij op de bijna 900 meter lange baan, met alleen geasfalteerde ondergrond, een aantal sneller geachte deelnemers achter zich zien te laten. Eén van zijn grootste concurrenten, Sven Breckling, in een 2 liter Volkswagen Golf II 16v, moest de finale aan zich voorbij laten gaan.

De kopstart was het hele weekend steevast voor Daniel Genz in een Peugeot 106. Zo ook in de finale. Het gevecht om de eerste plaats ging tussen Van Ballegooijen in de MINI en Genz in de Peugeot. De twee auto’s raakten elkaar waarbij de Peugeot spinde en de MINI vol in de remmen moest. Heiko Paris wist, in de tweede MINI Cooper, van de situatie gebruik te maken door de leiding over te nemen.

Antoine zette nogmaals zijn tanden in het stuur en begon een inhaalrace. Uiteindelijk slaagde hij in zijn missie en verschalkte hij toch nog Heiko Paris. Daarmee was zijn eerste overwinning in de rallycross een feit.

De voorman van het Rookie Rally Team richt zijn blik nu weer op de ELE Rally die op 3 en 4 juni op de wegen rondom Helmond, Eindhoven en Veldhoven wordt verreden. De verwachting is dat Antoine in zijn thuisrally gewoon van start kan gaan. Daarvoor moet echter nog wel het nodige werk aan zijn Mitsubishi Lancer Evo X worden gedaan.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com