RallyNieuws
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - GTC Rally 2022
Yannick Vrielink & Glenn Crooijmans - Toyota Yaris GR - GTC Rally 2022

Vrielink domineert in de Nacht van Achtmaal

Afgelopen zaterdag hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans de derde wedstrijd van de Toyota GR Yaris Challenge, de GTC Rally, gewonnen. Na twaalf proeven hebben zij een voorsprong van zeven minuten op Roel van der Zanden. Naast de challenge weet Vrielink ook de winst te pakken in de NC2-klasse. Met het goede resultaat heeft Vrielink een royale voorsprong in de challenge opgebouwd van 35 punten.

Gelukt

“We moesten er wel heel even inkomen,” vertel Vrielink. “Op de eerste proef liep het wat stroef, maar op de tweede proef lukte het om het vertrouwen terug te vinden. Daarna hebben we een mooie en goede rally gereden. We waren op alle proeven de snelste Yaris, dus we hebben wel echt laten zien waar we toe in staat zijn. En het is weer gelukt om de NC2-klasse te winnen, we waren aan de finish anderhalve minuut sneller dan De Boef in een Subaru Impreza. Ik geniet echt van iedere kilometer in dit bommetje.”

Vrielink kreeg het niet helemaal cadeau, want tijdens de laatste boucle was er een probleem met de versnellingsbak. “We konden de tweede versnelling niet gebruiken en dat was even wennen. Desondanks bleven we snel en dat is toch wel indrukwekkend. Verder ging het rijden in het donker me goed af. In tegenstelling tot de vorige rally’s worden de meeste proeven van de GTC Rally in het donker verreden. Ik weet inmiddels dat ik blind op Glenn kan vertrouwen en dat werd tijdens de rally bevestigd.”

Duitsland

In aanloop naar de thuisrally van Vrielink, de Hellendoorn Rally, gaat Vrielink op 6 augustus de ADAC Rallye Oberehe in Duitsland rijden. “Daar zal Mark Fijn, een van mijn monteurs, me navigeren. Glenn verwacht een kleine en kan er daarom niet bij zijn. Als het goed is dan is Glenn er in Hellendoorn wel weer bij. Ik wil zo goed mogelijk voor de dag komen in Hellendoorn, aan de ene kant omdat het mijn thuisrally is en als we daar winnen dan zijn we winnaar van de challenge. Maar eerst naar Duitsland en de auto nog beter leren kennen.”

bron: Vrielink Dakwerk Motorsport

Plaats reactie

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com