RallyNieuws
Troela
Troela

Drie keer steken, Britten en een piano

R5, Porsche GT3, R5, R5, Porsche GT3, R5, piano, R5, Manta 400, Evo X, R5.
In onze vakantie was er plaats ingeruimd voor de rally Omloop van Vlaanderen. We zouden deze rally dit jaar overslaan maar een toevallige ontmoeting besliste anders. In de B&B waar we verbleven tijdens de rally van Ieper hadden we drie leuke Engelse rallyfans (Paul, Paul en Rob) ontmoet waarvan er eentje (die ene Paul) zelf in een historische Ford in de UK reed. Hij zou ook de Omloop gaan rijden. Wij besloten daarom om toch te gaan kijken. De ontmoeting in Roeselare met die ene Paul en die andere Paul zonder Rob, was hartelijk, gezellig en een ‘see you in Ieper’ belooft een weerzien in 2019. De Ford was prachtig oranje maar dat bleek bij navraag niet speciaal voor ons gedaan te zijn. Bestuurder Paul en navigator Paul (dat was niet die andere Paul maar een hele nieuwe Paul) reden er erg leuk mee. Zo ziet u maar: rallysport is een ideaal middel om leuke mensen te ontmoeten. Ook als ze geen Paul heten.

R5, Porsche GT3, R5, R5, Porsche GT3, R5, piano, R5, Manta 400, Evo X, R5.
Elke rallyfan maakt denk ik een zelfde soort proces door: de rallysport ontdekken, geïnfecteerd worden door het virus, nog eens een rally bezoeken, kijken waar er nog meer rally’s in de buurt zijn, die bezoeken, ontdekken dat er verder weg en zelfs in het buitenland ook rally’s zijn. Twijfelen om daar heen te gaan. Tijdens een doorwaakte nacht ontdekken dat het virus hardnekkig is en dan besluiten om te gaan.

Rally’s die verder weg zijn, zijn soms nog op een dag heen en weer te rijden maar met meerdaagse wedstrijden houdt dat op. Dan zal er overnacht moeten worden. Sommige mensen verstaan de kunst van het in de eigen auto overnachten met stijve botten en spieren tot gevolg of zijn liefhebber van het rillen in een tentje op een te dun opblaasbedje. Zoals u misschien tussen de regels door al hebt gelezen, ben ik geen fan van deze twee methoden. Stijve botten en spieren of rillen behoren niet tot mijn favoriete bezigheden. Daarom gebeuren mijn overnachtingen in iets luxere omgeving. In de loop der jaren heb ik er vele bezocht. Hotels, vakantieparken, vakantiehuizen en de laatste tijd ook B&B’s.

Er zijn nogal wat verschillen tussen de geboekte locaties. Soms fantastisch, soms licht teleurstellend.
Memorabel was de douchecabine die zover open ging dat ik met mijn toen nog vollere slanke lichaam drie keer moest steken om door de opening te kunnen. En na het douchen nog eens drie keer om er weer uit te kunnen. De boerderij met een deur van 1 meter 60 hoog en een houten plafond terwijl er twee van onze groep acute buikellende hadden en de WC op de bovenverdieping een heel eind lopen van de slaapkamers was. Hoort u het bijna constante kraken? De bungalows die begin maart een hele tijd niet bewoond waren geweest en daardoor aanvoelden alsof het er minus 21 graden Celsius was. Een hotel in Duitsland met een Duitse eigenaresse die nogal bevelend kon klinken maar eigenlijk best aardig was. Een slaapkamer met een glow in the dark sterrenplafond, een hotel met het meest uitgebreide ontbijt ter wereld, een hotel met de eetzaal op de overloop of het huis met de geweldige grote en koele kelder. Inmiddels heb ik voor elke rally wel een aantal vaste adressen om uit te kiezen, afhankelijk van het aantal personen dat mee gaat.

R5, Porsche GT3, R5, R5, Porsche GT3, R5, piano, R5, Manta 400, Evo X, R5.
In Roeselare vonden we dit jaar een B&B die alle verwachtingen overtrof. ‘Ons’ gedeelte besloeg een hele vleugel van een boerderijachtig huis. En in die vleugel stond heel toepasselijk een piano. En het toeval wil dat die weer in een behoorlijke bibliotheek vol boeken stond. En mevrouw Troela en ik hebben iets met boeken. Na een obligate uitvoering van ‘Vader Jacob’ het enige deuntje dat ik op een toetseninstrument kan spelen, hebben we lange tijd geneusd tussen de vele boeken. Heerlijk. En dan de bloemetjes op de yoghurt bij het ontbijt. Fantastisch.

De volgende dag stond ik bij een klassementsproef te kijken. Mooi startveld, mooie actie. R5, Porsche GT3, R5, R5, Porsche GT3, R5, piano, R5, Manta 400, Evo X, R5. Hè, wat doet die piano ertussen? Ach ja, die piano. Als we nou eens een klassementsproef laten schieten dan kunnen we nog een tijdje langer tussen de boeken neuzen of een ander liedje op de piano leren. Wacht even, het moet niet gekker worden. Deze B&B moet snel van de ‘rallylijst’ af. Maar hij komt wel heel hoog op de ‘vakantie-zonder-rally-lijst’.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com