RallyNieuws
Henk Vossen & René Smeets - Mitsubishi Lancer Evo X - ELE Rally 2016
Henk Vossen & René Smeets - Mitsubishi Lancer Evo X - ELE Rally 2016

Henk Vossen kruipt door oog van naald naar vierde plaats in klasse

Henk Vossen en René Smeets zijn in hun thuisrally, de ELE Rally rond Eindhoven, als vierde in hun klasse gefinisht. Het ervaren Limburgse koppel kroop door het oog van de naald toen hun Mitsubishi Evo X in het donker in aanraking kwam met een boom maar de schade bleef beperkt zodat het finishpodium kon worden bereikt.

De equipe Vossen/Smeets ging op de vrijdagavond rond Helmond voortvarend van start. Met veel snellere auto’s in het deelnemersveld, waaronder enkele uit het WK Rally’s afkomstige World Rally Cars, wist het duo de eerste etappe van drie klassementsproeven sterk als negende algemeen af te sluiten. Inmiddels was in Asten en Someren de avond gevallen en moest Henk Vossen op het tweede rondje iets terrein toegeven, wat resulteerde in een twaalfde stek aan het eind van de eerste dag.

De tweede dag moesten elf KP’s worden gereden. Het laatste deel was rond Son en Sint Oedenrode uitgezet, met het slot wederom in het donker. Daar werd het de deelnemers overigens niet makkelijk gemaakt. Heel plaatselijk waren een paar stevige buien gevallen, wat het kiezen van de juiste banden er een stuk moeilijker op maakte, zo vertelde Henk Vossen: “Gek genoeg hebben we tijdens het rijden zelf geen enkele bui gehad. Die vielen juist tussen het rijden door. We moesten op een gladde, natte weg naar de klassementsproef rijden maar bij de start daar was het kurkdroog. Als je dan banden met groeven onder de auto hebt zitten ga je tijd inleveren. Ook als het een safe type band er tussenin, een zogenaamde intermediate band, betreft. Die heeft op droog asfalt minder grip.”

In de slotfase had de rally nog een onaangename verrassing voor de Limburgse equipe in petto. René Smeets licht toe: “Er zat op een onverhard stuk een V-splitsing in. De eerste keer moest je links aanhouden, de tweede keer ging je rechtsaf. Inmiddels was het daar helemaal uitgereden, met wallen zand als resultaat. Daarop maakte onze Mitsubishi een sprong en knalden we zo op een boom. Het is onvoorstelbaar hoe sterk zo’n rally Mitsubishi is want we konden onze weg vervolgen. Zij het met een dichtgeknepen luchtinlaat wat veel motorvermogen kost. Maar we konden het finishpodium in ieder geval halen.” Henk Vossen was opgelucht: “Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst schade heb gereden. Dat is echt heel lang geleden. En uitvallen in onze thuisrally zou extra zuur zijn geweest. We zijn met Helichem, sponsor van het evenement, en gaan er altijd met een grote groep relaties naar toe. Het zou sneu zijn geweest als ze ons bij het finishpodium hadden moeten missen.”

Uitslag ELE Rally Groep N4
1. Van den Heuvel/Bakker, 17 KP’s over 175 km in 1 uur 41.34.7; 2. Van Ballegooijen/Findhammer op 3.29.0; 3. Van Iersel/Van den Einde op 5.48.2; 4. Vossen/Smeets (allen Mitsubishi Evo X) op 8.10.8

Volgende wedstrijd: WK Rally van Duitsland van 18 tot 21 augustus.

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com