RallyNieuws

Lekke band zorgt voor nieuwe inhaalrace

De laatste start van de Dakar Rally 2014 is vandaag 122 kilometer uit het bivak. De laatste proef gaat over heuvels met cactussen. Het is een proef van 157 kilometer en er is voorspeld dat er hard gereden kan worden.

Etappe 13:  La Serena – Valparaíso
Opnieuw had Wuf van Ginkel pech. Een lekke band zorgde voor een forse terugslag in de proef. De Edervener wist echter met goede navigatie en heel hoge snelheid toch weer veel plaatsen goed te maken. De proef eindigde vandaag in de bruisende kustplaats Valparaíso. Daarna volgde het lange wachten op het podium. Om 23.00 uur lokale tijd was het dan zover. De drie GINAF Gladiatoren mochten hun medaille in ontvangst nemen. Wuf van Ginkel keek nog even terug op de laatste rit: ,,Er ligt één grote steen op de piste en wij raken hem vol. Weer een lekke band. We vielen hierdoor ver terug en moesten dus weer een inhaalrace gaan rijden. Gelukkig verder geen technische problemen. De motor lijken we helemaal onder controle te hebben samen met Cummins. We weten ook waar de verbeterpunten in de truck zitten, dus het komende jaar zie ik wel zitten.”

Zowel Bert van Donkelaar en Hugo Kupper bevestigen met een volmondig ja dat dit drietal nog zeker een jaartje door wil gaan.

Bron: GINAF Rally Power

Plaats reactie

Voeg reactie toe

Neem gerust contact met ons op indien u materiaal wilt overnemen

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com